Noslēgusies rokdarbu izstāde “Manis paša radīts…” Liepājā, turpinājums – Rīgā

05.03.2015

Jaunuma titlulattēls   Jaunuma titlulattēls   Publicitātes_foto_2_web

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs pateicas ikkatram rokdarbu izstādes “Manis paša radīts…” dalībniekam, informējot, ka izstāde Liepājas Latviešu biedrības namā ir veiksmīgi noslēgusies un noskaidroti balvu saņēmēji, balsošanā par iemīļotāko darbu piedaloties vairāk kā 800 apmeklētājiem. Par godu Liepājas 390. dzimšanas dienai daļa izstādes darbu no 6. līdz 31. martam būs apskatāmi Liepājas pārstāvniecībā Rīgā.

Rokdarbu izstādē “Manis paša radīts…” no 2. februāra līdz 1. martam Liepājas Latviešu biedrības nama Izstāžu galerijā apmeklētāju vērtējumam tika eksponēti dažādās izšūšanas tehnikās veidotie darbi, kuru autori savas prasmes apguvuši pašmācības ceļā. Šogad izstāde radījusi lielu interesi liepājniekos un pilsētas viesos, par ko liecina apmeklētāju aktīva balsošana par sev tīkamāko darbu – kopumā par izšūšanas darbiem saņemtas 827 balsis. Sīvā konkurencē par 2015. gada izstādes apmeklētāju iemīļotāko darbu ir kļuvusi Ivetas Vītolas glezna “Lūgšana”, saņemot 99 balsis. Pateicoties balsotāju aktivitātei, nolemts piešķirt arī divas specbalvas divām autorēm, kuras kļuvušas par izstādes apmeklētāju atzītākajām autorēm – dāmas, kuras kopumā par saviem darbiem saņēmušas visvairāk balsu. Šīs dalībnieces ir Ilze Kārkliņa, kura par savām 3 gleznām kopumā saņēmusi 174 balsis (“Relict” – 84 balsis, “Enigma” – 49 balsis, “Jongluar” – 41 balss), un Janīna Vorobeičika, kura par saviem 3 darbiem kopā saņēmusi 131 balsi (“Ziedu pušķis vāzē” – 66 balsis, “Tīģeris” – 55 balsis, galda lampa – 10 balsis). Visas trīs apmeklētāju atzītākās autores saņems balvas no veikala “Kumodē” (www.packlett-baltija.lv), kura pārstāvji apgalvo, ka, šķiet, pateicoties izstādei, šobrīd jūtama aizvien lielāka sieviešu interese par veikalā pieejamajām šūšanas un adīšanas precēm.

Daļa izstādes “Manis paša radīts…” darbu turpinās priecēt apmeklētājus galvaspilsētā no 6. līdz 31. martam Liepājas pārstāvniecībā Rīgā, Torņu ielā 4 (korpuss 2A, 201. kabinets), darbadienās no pulksten 9.00 – 16.30. Ierobežotās telpu platības dēļ eksponēt iespējams tikai nelielu daļu izstādes darbu, kas tika atlasīti kopā ar mākslinieci un izstādes iekārtotāju Gintu Stavrovsku. Tā kā marts ir Liepājas 390. jubilejas mēnesis, Liepājas pārstāvniecībā Rīgā ikvienam interesentam apskatāmi 16 tieši liepājnieču radītie izšūšanas darbi. Izstādē Rīgā eksponēti Ivetas Vītolas, Ilzes Kārkliņas, Janīnas Vorobeičikas, Gaļinas Barbašas, Jeļenas Krilovas, Diānas Ivanovas, Guntas Šneideres, Diānas Demeško, Tatjanas Malahovas, Marijas Grises un Santas Jašinas darbi. Ieeja bez maksas.

Informāciju sagatavojusi:

Inese Sērdiene
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra
Projektu vadītāja