Aicinām uz pasākumiem decembrī

25.11.2019

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Bērnu teātris 7. decembrī pulksten 14.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē ar retrospektīvu uzvedumu “Sarkangalvīte + Buratino = Bērnu teātrim 50” atzīmēs savu 50. jubilejas sezonu.

Uzvedumā, kas veidots, pāršķirstot gadu un atmiņu lappuses, piedalīsies gan bijušie, gan esošie Bērnu teātra aktieri. Scenārijā iekļauti fragmenti no iemīļotākajām izrādēm, kas iestudētas teātra pastāvēšanas 50 gados – “Sarkangalvīte”, “Pauks un Šmauks”, “Eņģeļi varavīksnes krāsās”, “Kaķīša dzirnavas”, “Zelta atslēdziņa” un citas. Gatavojoties pasākumam, režisore atzīst, ka viņu visvairāk pārsteidzis tas, ka pieaugušie cilvēki, kas Bērnu teātra izrādēs spēlējuši pirms vairākiem desmitiem gadu, joprojām atceras gan lugu tekstus, gan dziesmu vārdus. “Es nebiju domājusi, ka tas iespiedies tik dziļi viņu atmiņā”, saka režisore un priecājas par bijušo Bērnu teātra aktieru lielo atsaucību un idejām pasākuma rīkošanā.

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs kopā ar režisori Leldi Kaupužu gatavo muzikālu uzvedumu bērniem “Grinča Ziemassvētki”. Izrāde būs skatāma 14. decembrī pulksten 14.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē. 

Uzveduma pamatā ir stāsts par daudziem jau pazīstamo nīgro Grinču, kuram vairāk par visu pasaulē nepatīk Ziemassvētki. Kad Kasīšu ciema iedzīvotāji priecīgā noskaņā sāk gatavoties svētkiem, skaļās jezgas nokaitinātais Grinčs nolemj pielikt tam punktu un Ziemassvētkus nozagt. Vai Grinča draugiem Elzai un Elfam kopā ar citu pasaku varoņiem izdosies izglābt svētkus un, vai Ziemassvētku vecītis ieradīsies Kasīšu ciemā – to varēs uzzināt krāšņajā muzikālajā izrādē.

Pasaku varoņu tēlos iejutīsies Liepājas teātra aktieri – Rolands Beķeris (Grinčs) un Everita Pjata (Elza), Liepājas Leļļu teātra aktieri – Ingars Gudermanis (Ziemassvētku vecītis) un Madara Enkuzena (Ziemassvētku elfs), bet Kasīšu ciema iedzīvotāju lomās būs Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra bērnu deju kolektīva “Krustiņi” (vadītāja Inta Āboliņa) dejotāji un vokālā ansambļa “Pērlītes” (vadītāja Iveta Logina) dziedātāji.

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris “Laiks”, diriģente Ilze Balode un kormeistars Renārs Juzups kopā ar domubiedriem jau ceturto gadu rīko labdarības koncertu “Tuvu, tuvu…tepat”, lai palīdzētu kādam no līdzās esošajiem, kam nepieciešams atbalsts un uzmundrinājums. Šogad koncerts notiks 15. decembrī pulksten 16.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē. 

“Ziemassvētki ir laiks, kad, lūkojoties uz aizvadīto gadu, atskatāmies uz padarīto, uz ieguvumiem un zaudējumiem, priecīgiem un skumjiem brīžiem. Tas ir laiks, kad cilvēku sirdīs ir īpaša vēlme palīdzēt līdzās esošajiem, lai svētku prieku izjustu ikviens,” pastāstīja diriģente Ilze Balode, “kora “Laiks” labdarības koncertu tradīcija aizsākās 2016. gadā, kad vēloties darīt labu līdzcilvēkiem, aizdomājāmies, ka ikvienam no mums līdzās ir tie, kuru ikdiena dažādu apstākļu dēļ nav viegla, kam nepieciešama uzmanība, cilvēcība un sirds siltums kopā ar finansiālu atbalstu.”

Kopā ar kori “Laiks” koncertā uzstāsies arī jauktais koris “Saldava” no Saldus, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas jaunie dziedātāji Toms Samsons un Tabita Balode ar draugiem. Programmā mūzika Ziemassvētku gaidīšanas noskaņās.