Aicinām uz kultūras pasākumiem

08.01.2020

Jaunuma titlulattēls

18.janvārī pulksten 16.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē izskanēs koncerts “Ne tikai ABBA korim”.

Kopā ar Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jaukto kori “Lauma” (diriģente Mirdza Paipare) uzstāsies Ārijas Helmutes mūzikas skolas audzēkņi un grupa “Pēc Tumsas”, solisti – Emīls Dreiblats, Matīss Pavītols, Tabita Balode, Undīne Meļvicka un muzikālā šova “X Faktors” 3. sezonas dalībnieces Sanija un Sanita Rozes.

Koncertā izskanēs tautā iemīļotā latviešu mūziķa Mārtiņa Freimaņa un leģendārās zviedru grupas “ABBA” dziesmas Viļņa Kronberga aranžijā. Koncerta režisore un vadītāja ir pazīstamā liepājniece, dzejniece, dziesminiece, Mārtiņa Freimaņa līdzgaitniece Maija Kalniņa. Biļetes var iegādaties SIA “Biļešu paradīze” kasēs un internetā. Biļetes cena 3 eiro.

1.februārī pulksten 18.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē norisināsies Tautas deju labdarības koncerts “Sadancojam Liepājā”, kas jau 12. reizi Liepājā pulcēs labākos dejotājus no dažādām Latvijas pilsētām.

Šogad kopā ar Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra TDA “Rucavietis” (vadītājs Justs Celms) un VPDK “Rucavietis” (vadītāja Vineta Egliena) sadancos TDA “Līgo” jauniešu studija (vadītāja Anita Pielēna-Pelēna) no Rīgas, TDA “Jandāls” (vadītāja Tamāra Ļisovcova) no Bauskas, TDA “Venta” (vadītāja Zita Serdante), TDA “Gauja” (vadītāja Evita Kaķīte-Brasa) no Valmieras, TDA “Dardedze” (vadītāja Ilze Kronberga) no Rīgas, JDK “Zālīte” (vadītāja Zanda Pakere) no Jūrmalas un JDK “Imanta” (vadītāja Aija Konstante) no Rīgas.

Labdarības mērķis ir ar sabiedrības līdzdalību sniegt atbalstu Tautas deju ansambļa “Rucavietis” bijušās dejotājas 7-gadīgajam dēliņam Robertam, kurš jau no dzimšanas sadzīvo ar diagnozi – bērnu cerebrālā trieka. Zēns ļoti mīl dzīvi un, tāpat kā visi bērni, sapņo lielus sapņus – skriet vēja ātrumā, vadīt motociklu, pats saviem spēkiem uzkāpt uz riteņa un nobraukt ar to vismaz 100 apļus. Lai spertu kaut soli tuvāk Roberta sapņu realizācijai, ar saziedoto finansējumu plānots segt rehabilitācijas kursa izmaksas rehabilitācijas centrā “Poga”.

Līdz 2.februārim Liepājas Latviešu biedrības nama Izstāžu galerijā bez maksas apskatāma Tautas foto studijas “FOTAST” gada izstāde “Refleksija”.

Izstāde tapusi ar filozofisku pieeju cilvēka pašizziņai. Izstādē ar darbiem piedalās Agris Klestrovs, Gunārs Kopštāls, Ilga Lasmane, Irina Tīre, Iveta Herbsta, Laila Dūna, Liene Ansone, Līga Evaldsone, Ludmila Šmite, Normunds Kaprano, Pēteris Jaunzems, Raimonds Baumanis, Varis Sants un Ziedonis Safronovs. Katrs autors centies atklāt savu individuālo skatījumu un izpratni par tēmu, fotogrāfijās paužot personīgo pārdzīvojumu, sajūtas un pārdomas, aicinot arī skatītājus saskatīt kaut ko vairāk nekā pirmajā acu skatienā šķiet.