Aicina uz latviešu komponistu dziesmu koncertu rudens noskaņās

23.10.2024

2. novembrī pulksten 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē izskanēs latviešu autoru dziesmu koncerts “Latviešu mūzika rudenim”. Šis ir ikgadējais jauktā kora “Lauma” koncerts, kurā skanēs labi zināmu un iemīļotu latviešu komponistu – Agra Engelmaņa, Imanta Kalniņa, Raimonda Tigula, Guntara Rača, Ainara Virgas, Kaspara Dimitera, Ērika Ķiģeļa un citu autoru kompozīcijas, kas pārliecinoši iekarojušas klausītāju simpātijas un kļuvušas par iecienītu repertuāru mūsdienu koncertos.

Koncertā īpaša uzmanība būs komponista Riharda Dubras skaņdarbiem, godinot komponistu viņa 60 gadu jubilejā. Izvēlētās dziesmas atklās R.Dubras muzikālo meistarību un dvēselisko dziļumu, vienlaikus apliecinot kora “Lauma” cieņu latviešu kormūzikas izcilībām.

“Tā būs aizraujoša un sirsnīga latviešu mūzikas svinēšana, kur rudenīgas noskaņas dabā un mūzikā savīsies ar tradicionālo un inovatīvo skanējumu, piedāvājot klausītājiem neaizmirstamu muzikālo pieredzi,” pastāstīja diriģente un koncerta mākslinieciskā vadītāja Mirdza Paipare.

Kora dziedājumu paspilgtinās soliste Monta Vernava, mūziķi Ainars Pūpols un Ēriks Planics. Ar izsmalcinātiem priekšnesumiem programmu papildinās vokālā grupa “Modus”, bet jauno muzikālo talantu paaudzi pārstāvēs bērnu vokālās studijas “Stari” un Ā.Helmutes mūzikas klases audzēkņi. Koncertu vadīs mūziķis un radošā personība Emīls Dreiblats.

Biļetes var iegādāties “Biļešu Paradīze” kasēs un interneta vietnē. Biļetes cena 3 eiro.