Uzvelc tautastērpu par godu Latvijai!

30.04.2020

Jaunuma titlulattēls

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs pievienojas  Latvijas Nacionālā kultūras centra, Tautas tērpu centra “Sena klēts” un biedrības “Mans Tautastērps” aicinājumam 4. maijā, Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 30. gadadienā, virtuāli piedalīties gājienā “Uzvelc tautastērpu par godu Latvijai”.

Pēc kārtas piektais pasākums šoreiz norisināsies sociālo tīklu vietnē “Facebook”, tā uzsverot tradīcijas un mūsu ikviena neatkarību no sarežģītiem apstākļiem. Svētku dienā, 4. maijā, ikviens ir aicināts posties goda drēbēs – savā tautastērpā – un vienatnē vai kopā ar ģimeni nofotografēties. Savukārt mākslinieciskie kolektīvi vai iestādes tiek rosinātas jau iepriekš sagatavot foto kolāžu ar to dalībniekiem tautastērpos. Fotogrāfijas pulksten 12:00 jāpublicē sociālo tīklu vietnē “Facebook” savā, kolektīva vai iestādes kontā, pievienojot tēmturi #tautastērpugājiens.

Tēmturis būs apliecinājums dalībai virtuālajā gājienā, kā arī atļauja rīkotājiem vēlāk izmantot attēlus kopīga video radīšanai. Video iecerēts kā dokumentāla liecība šai neparastajai 4. maija svinēšanai – apliecinājums tautastērpa īpašajai lomai nacionālās piederības stiprināšanā, pašapziņas celšanā un spējai, tradīcijai nepārtrūkstot, pielāgoties arī tik neparastam laikam kā šis.