Oktobra pasākumu afiša

01.10.2021

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs aicina uz kultūras pasākumiem oktobrī.

5. oktobrī pulksten 17:30 Liepājas Latviešu biedrības nama Izstāžu galerijā tiks atklāta tautas lietišķās mākslas studijas “Kursa” izstāde “Dzīve celiņos”. Ekspozīcijā būs apskatāmi dažādās tehnikās austi un tamborēti grīdas celiņi, liela daļa no tiem darināti no otrreiz izmantojamiem materiāliem. Studijas “Kursa” meistari cenšas strādāt ne tikai ar etnogrāfisko materiālu, bet arī sekot līdzi mūsdienu modes tendencēm, par ko liecina studijas dalībnieku pievēršanās dažādiem moderno rokdarbu veidiem. Izstāde būs apskatāma bez maksas līdz 30. oktobrim.

15. oktobrī pulksten 12:00 Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē pirmizrādi piedzīvos Bērnu teātra izrāde “Raganas trīs noslēpumi”, kas Vitas Pētersones režijā tapusi pēc Hermaņa Paukša lugas motīviem. Skatītāji varēs vērot un just līdzi izrādes varoņiem gan priecīgos, gan bēdīgos piedzīvojumos un, lai tiem visiem izietu cauri, izrādes varoņiem būs nepieciešams optimisms – kā teicis runcis Filimūrs: ”Jebkādos apstākļos nenolaist asti!”. Biļetes cena 2 eiro.

23. oktobrī pulksten 18:00 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē norisināsies tautas deju koncerts “Rudens nāca sētiņā”. Krāšņu koncertu rudens ražās noskaņās sniegs liepājnieki VPDK “Vaduguns”, “Rucavietis” un vidējās paaudzes deju vieskolektīvi no dažādām Latvijas vietām – Ventspils, Vērgales, Bikstiem, Jaunsvirlaukas. Biļetes cena 3 eiro.

30. oktobrī pulksten 14:00 galerijas “Romas dārzs” Berči zālē notiks izglītojošs pasākums ar tautasdziesmām un rokdarbu demonstrējumiem “Audz, māsiņ, dari pūru”. Folkloras kopa “Vēlava” kopā ar tautas lietišķās mākslas studiju “Kursa” stāstīs klausītājiem par meitas pūra darināšanu, izrādīs gan studijas dalībnieču veidotos rokdarbus, gan  folkloras kopas dalībnieču un viņu senču darinājumus. Pasākumu muzikāli caurvīs tēmai atbilstošas latviešu tautasdziesmas. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

30. oktobrī pulksten 16:00 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē skanēs jauktā kora “Lauma” 35. gadu jubilejas koncerts “Skaistākās dziesmas”. Kopā ar kori uzstāsies solisti Līga Jekševica, Sanita Roze, Sanija Roze un Ārijas Helmutes mūzikas skolas audzēkņi. Programmā: V.A.Mocarta, I.Kalniņa, R.Paula, J.Lūsēna, R.Tigula un M.Freimaņa skaņdarbi. Ieeja koncertā ir bez maksas.

31. oktobrī pulksten 16:00 koncertzālē “Lielais Dzintars” notiks koncerts “Es mīlu Tevi”. Šogad tradicionālais Mīlas dziesmu koncerts veltīts komponistam Imantam Kalniņam. Piedalīsies jauktais koris “INTIS” no Liepājas un jauktais koris “Austrums” no Rīgas, Latvijas Nacionālā teātra aktieri Agnese Budovska un Raimonds Celms. Koncerta režisore ir Rēzija Kalniņa. Biļetes cena 7 eiro; skolēniem, studentiem, pensionāriem un invalīdiem – 5 eiro.

Biļetes uz maksas pasākumiem var iegādāties SIA “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās.

Informējam, ka visi pasākumi notiks “zaļajā drošības režīmā” un tajos tiks ielaistas personas (tajā skaitā bērni), kuras ir pabeigušas pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pēdējo 6 mēnešu laikā ir pārslimojušas Covid-19 un var uzrādīt sadarbspējīgu sertifikātu. Apmeklējot pasākumus, būs jāuzrāda arī personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte).