Tautas deju festivāls “Aprīļa pilieni” video atskats

09.04.2021

Katru gadu aprīlī Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs kopā ar vidējās paaudzes deju kolektīvu “Kvēle” un tā vadītāju Ingrīdu Lūku rīkoja atraktīvu tautas deju festivālu “Aprīļa pilieni”, kurā pulcējās vidējās paaudzes un jauniešu deju kolektīvi no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem, lai dienas gaitā izpaustos radošās un sportiskās aktivitātēs, bet festivāla noslēgumā iepriecinātu skatītājus ar daudzkrāsainu koncertprogrammu.

2019. gadā “Aprīļa pilieni” koši nosvinēja 15. jubileju, bet jau otro gadu pēc kārtas epidemioloģiskās situācijas dēļ festivāls nenotiek. Festivāla saimniece Ingrīda Lūka kopā ar saviem dejotājiem sirsnīgi sveicina visus iepriekšējo gadu dalībniekus: “Lai visiem dejotājiem un vadītājiem izturība, spēks, entuziasms un veiksme! Lai šis laiks mūs visus vieno un, lai nākamais pavasaris nāk dejodams uz Liepāju!”

Tautas deju festivāls “Aprīļa pilieni” radīts, lai stiprinātu Dziesmu un deju svētku tradīciju, popularizējot latviešu tautas deju un skatuviskās dejas žanru, pulcējot vienkopus Latvijas deju kolektīvus un veicinot to vadītāju jaunradi, pieredzes apmaiņu un sadarbību.